СДС предизвиква младите с „Пътуващо есе“

На 22.08.2015 г., събота, от 10.00 часа, в централата на СДС в Бургас ще бъде даден стартът на конкурса за Есе, с което Съюзът на демократичните сили предизвиква младите хора в България.
От 22-ри август до 15-ти септември СДС организира национален конкурс за есе на тема:
„СДС – 25 години по сините стъпки. Демократичната промяна и дясната перспектива пред Република България“.
Участие в него могат да вземат младежи до 29 –годишна възраст, с интереси към политиката и желание да изразят своите идеи и виждане за днешните политически процеси и за възможностите и предизвикателствата пред тях да участват, чрез партия като СДС, в управлението на страната ни.
Петчленно жури, с председател лидерът на СДС Божидар Лукарски, ще определи наградените текстове. Есето трябва да е до 3 машинописни страници.

Представянето на инициативата ще започне от Бургас, на 22-ри август, и поетапно ще премине през ключови за СДС градове в страната. Така, младежите от СДС, ще направят Есе-то „пътуващо“, а целта е да бъдат привлечени за участие повече млади хора.
Освен „пътуваща“ инициативата ще бъде и щафетна. След старта в Бургас, младежи от морския град ще отпътуват към Варна, където конкурсът ще бъде представен на 23-ти август. На 24-ти младите от Варна ще бъдат в Русе, а русенските младежи на 25-ти ще отпътуват към Плевен.
На 26-ти ще бъде представянето в Перник.

Информация за следващите градове ще има всеки ден във ФБ-страницата на инициативата -МСДС – „По сините стъпки“ – https://www.facebook.com/msdssofia и на сайта на СДС – sds.bg, където в специална секция, след края на конкурса ще бъдат публикувани всички творби.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.