Зам.-министър Николай Нанков похвали Русе като отличник по проекта за енергийно обновяване

n nankov  zam m

Община Русе е сред отличниците по проекта за енергийно обновяване, финансиран от Европейския съюз, заяви днес зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, който преди беше областен управител на Ловеч.

Той пристигна за официалния старт на санирането на първата жилищна сграда по проекта в Русе – блок „Щастие“, на ул. „Дондуков-Корсаков“. Общата стойност на ремонтните дейности конкретно за него е 300 хил. лв.

По тази програма одобрените сгради в Русе са общо 12, като скоро започва ремонтът и на бл. „Родопи“ на ул. „М.А.Узунов“, до края на септември ще започнат и останалите, очаква се обновяването на блоковете да е факт до края на годината. Нанков уточни, че досега има само една вече завършена сграда в страната-в Благоевград. Русе е сред първите пет града по брой одобрени за саниране кооперации. Пред него естествено е столицата, достойно се представя и Смолян с 16-17 сгради. За жалост, Ловеч е назад в класацията.

На срещата в Русе присъства и председателят на комисията по енергетика в НС Делян Добрев, както и зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков. Той съобщи, че Община Русе е подписала договори по т.нар. норвежка програма, за енергийна ефективност на 4 сгради-училища и детски градини. Финансирането за тях е в размер на 422 хил. евро.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.