Кои са двете загинали деца край Лесидрен?

deca lesidrenПометените от кола и загинали във вторник вечерта, 11 август, край Лесидрен са Велислава Цанкова (16 г.) от Троян (загинала на място) и Марино Цветанов (16 г.) от София, който почина в “Пирогов” в сряда следобед от тежките травми.

Велислава е талантлива отличничка от СОУ „Васил Левски в Троян, ценена и обичана от всички. Марино е ученик в 51-во училище „Елисавета Багряна“ в столицата. Тази вечер там трябваше да има прожекцията на „Потъването на Созопол“, но е отменена заради трагедията. Екипът на филма също се присъединява към петицията, организирана от преподавателите на училището, в което е учил Марино Цветанов, съобщи режисьорът Костадин Бонев.

Ранената Петя Божкова (15 г.) от София е в тежко състояние и е в софийска болница. Четвъртото дете е изписано и е у дома.

Малко преди 18,50 ч във вторник група деца вървели от двете страни на отклонението за Лесидрен. Внезапно са пометени от “Ауди 80”, управлявано от Филип М., ( 28 г.), който се надбягвал с приятеля си – и двамата от Лесидрен. Прокуратурата ще иска постоянен арест за виновния шофьор.

Днес от КАТ поискаха законодателни промени, за да се спрат джигитите и гонките по селата. Ние също сме сигнализирали за този проблем, но ефект нямаше. В Лесидрен пък ще правят нощни патрули от доброволци, които да сигнализират за нарушители, съобщи селският кмет Борис Нешев.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.