Ловешкият смесен хор „ Панайот Пипков“ взе участие в два престижни фестивала (обновено)

hor

Ловешкият смесен хор „ Панайот Пипков“ взе участие в два престижни фестивала. Под ръководството на диригента Даниела Павлова хористите от Ловеч представиха своя завладяващ репертоар На 27 юли хорът участва на 21-я Балкански фолк фест на Златните пясъци, а по-рано имаше изява и на сцената в Охрид, Македония. Международният фолклорен фестивал „ОХРИДСКИ БИСЕР“ се проведе с голям успех от 18 до 22 юли.

На реновираната сцена Амфитеатър – Златни пясъци , за двадесет и първа година се поведе фестивал „Балкан Фолк Фест 2015“. Всяка вечер от 22.06.2015 г. до 5.09.2015г. програмата е изпъстрена с изпълнения на над 160 хорови състави,фолклорни ансамбли,духови оркестри ,танцьори,мажоретки. Изпълнителите представят част от културата и традициите на над 15 държави.

Участието във фестивала на смесения хор „Панайот Пипков “ при Ловчанско читалище „Наука „, с диригент Даниела Павлова мина с голям успех. Ловешките хористи се представиха с обработка на български народни песни в две концертни вечери. За отличното си представяне получиха от Душан Милкович – директор на фестивала, плакет и грамота, както и покана за следващо участие.

          По-рано съставът се завърна от успешно участие в Пети международен фестивал „Охридски бисер “ гр.Охрид . В македонския град ловешкият хор се представи според регламента, както с обработен фолклор,така и с популярни джаз стандарти  със съпровод на пиано.Фестивалът събра състави от различни страни, предоставяйки им открити сцени за изява , възможност да се опознаят и създадат приятелства.Изключително емоционална бе срещата с руския ансамбъл „Отрада “ от побратимения ни град Рязан. За участието си изпълнителите получиха диплом и плакет.
     С изявите си на наши и международни сцени смесен хор „П.Пипков „набира все повече почитатели и привърженици.
Даринка Конакчиева

One thought on “Ловешкият смесен хор „ Панайот Пипков“ взе участие в два престижни фестивала (обновено)

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.