Бойко Борисов: Правителството и еврофондовете са финансирали близо 100 млн. лева в Луковит

lukovit

Правителството и еврофондовете са финансирали близо 100 млн. лева в Луковит, каза министър-председателят Бойко Борисов днес при откриването на пречиствателната станция, предадоха агенциите.
„Виждате, че отпадъците, боклуците, мръсотията всичко отива в царевицата. Хората са яли тези плодове и зеленчуци. После сме били най-болната нация. Как няма да сме, като отпадъците и мръсните води са били при хората?”, посочи премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят изтъкна, че за тези скъпи съоръжения са били дадени 34 млн. лв. Той изтъкна, че депото за битовите отпадъци ще е готово. „Сега ще видим и площада, казват, че бил добър”, каза още премиерът Борисов. „Близо 100 млн. са дошли в Луковит. Ако някой беше казал, че ще се сложат 100 млн. в Луковит надали някой щеше да повярва. Искам да благодаря на хората от Луковит, за това, че със собствени пари, държавата помага много на църквите и манастирите, но те събраха сами пари и си направиха църквата. Господ гледа и ви се случват нещата и все по-добри проекти ще има за вас”, допълни министър-председателят.

В Луковит Борисов пристигна заедно с министъра на земеделието и храните Десислава Танева, зам.-министъра на околната среда и водите Павел Гуджаров, зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков, изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов, народните представители Корнелия Маринова и Пламен Тачев и областния управител на Ловеч д-р Мадлен Бояджиева.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.