Валерий Дамянов е новият треньор на „Локомотив“ (Сф) след скандал между фенове и собствениците Петър Касев и Кирил Льосков

v d

След скандал Валерий Дамянов стана старши треньор на „Локомотив“ (София). 57-годишният специалист се е съгласил да води тима в Югозападната В група, след като Димитър Васев и Антон Велков отказаха на ръководството на „железничарите“. Новият щаб ще проведе първа тренировка в четвъртък от 11.00 часа.

k l

Понеделник в кв. „Надежда“ бил доста бурен ден и премина през скандал между феновете и новите собственици Петър Касев и Кирил Льосков. Сутринта се проведе среща между собствениците и треньорите от школата, както и със смятания за сигурен нов треньор Велков. На нея се появиха привърженици на „железничарите“. Те влязоха на срещата, веднага след което излязоха ядосани и заявиха, че няма никаква яснота за бъдещето на клуба, предаде bTV.
Малко след това и спортният директор Кристиян Добрев си тръгна бесен и обяви, че няма да работи с тези хора. Велков пък отказа да поеме отбора.

След обяд Добрев се върна на стадион „Локомотив“ и се разбра с новите шефове да остане. „Мисля, че те идват с добри намерения и трябва да им се даде шанс. Всички, които обичаме „Локомотив“, трябва да сме обединени в този момент“, каза спортният директор. Междувременно Касев потвърди, че Дамянов ще е старши треньор. Негови помощници ще са Стефан Трифонов и Кирякос Георгиос.
„Разбрахме се бързо с новите собственици. Поемам отбора. Нямам срок на договора, ние треньорите ходим винаги с оставка в джоба“, каза Дамянов пред „Гонг“.
Дамянов и Добрев вече са започнали селекцията на футболисти. Съставът за новия сезон ще бъде представен преди тренировката в четвъртък.
Ловчалията Кирил Льосков е интересен случай, тъй като за пръв път в историята на БПЦ богослов става собственик на известен български футболен клуб, коментира Двери.бг . Той е роден през 1956 г. в с. Лесидрен, Ловчанско, завършил Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“ на гара Черепиш през 1976 г., после и Духовната академия „Св. Климент Охридски“. Още през 1979 г. става секретар на Ловчанска митрополия по време на покойния митрополит Григорий (Узунов, +2000 г.), а по-късно секретарства и при сегашния митрополит Гавриил, но скоро напуска поста и се отдава на предприемачество. Съпругата му е известен лекар в Ловеч, имат дъщеря, студентка по икономика.
Увличащ се от малък от най-популярния спорт – футбола, Льосков постепенно засилва интереса си да помага на този спорт. Една възможност му се удава тези дни, когато заедно със свой съдружник в бизнеса стават собственици на потъналия в дългове софийски професионален футболен клуб „Локомотив“. За съжаление след десетилетия в челните редици на българските отбори сега ПФК „Локомотив“ изпадна в Югозападната „В“ група. „Но точно това е предизвикателството, сподели Кирил Льосков. Искаме да покажем, че когато някой работи за спорта искрено и почтено, този спорт се развива и радва своите привърженици. За нас спортът е главното, а мястото просто е следствие от добрите резултати, за които ще работим с всички сили. И се моля Бог да помага на усилията ни!“

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.