Започнаха „Летни вечери край реката” на плаващата сцена в река Осъм

vod 1

Започнаха спектаклите „Летни вечери край реката“ на плаващата сцена в река Осъм, съобщи общината. В понеделник първи се представиха читалищата от селата Горан и Слатина. До края на седмицата участие ще вземат общо 11 читалища от общината. Във вторник концертни програми изнесоха самодейците от Абланица и Горно Павликене, в сряда – от Дренов, Дойренци и Чавдарци, на 16 юли Къкрина и Брестово, и на 17 юли – Пресяка и Баховица. Проявите са с начален час 19:30.
Събитията се провеждат за втора поредна година по устойчивостта на проекта „Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето“, реализиран в периода август 2011 г. – август 2013 г. в партньорство с Ловчанското читалище. Организатор е община Ловеч.
Читалищните колективи бяха приветствани от кмета Минчо Казанджиев, който, откривайки културното събитие, увери тях и вярната им публика, че община Ловеч и занапред ще продължи да подкрепя и стимулира творчеството и изявите им. Само преди седмица 24 читалища получиха договори за допълнително финансиране от общината. 15 хил. лв се разпределят за 31 техни проекта.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.