Проведоха акция за почистване на бреговете на язовир Сопот

sopot 1

Акция за почистване на бреговете на язовир Сопот се проведе в събота, съобщи пресцентърът на областната управа. Въпреки дъждовното време, екипираните с чували и ръкавици участниците старателно почистиха отпадъците край язовирната стена.


В акцията се включи областната администрация начело с областния управител д-р Мадлена Бояджиева и заместника й Георги Терзийски, доброволци на библиотека „Проф. Беню Цонев“ в Ловеч и деца от Троян. След почистването със съдействието на ИАРА – „Рибарство и контрол“ – Ловеч, бяха проверени риболовните билети на рибарите край язовира. Всеки рибар получи плакат с видовете риба по нашия край, както и мерителна линийка.
После девет участници се включиха в риболовно състезание. Анислава Копанова спечели първо място с най-голямата хваната риба – 360 гр, най-много уловена риба – общо 760 гр, тя бе и най-малкият участник в състезанието. Наградата бе нова въдица с макара и риболовно столче. Ловеч бе представен от близначките Беатрис и Стефани Аргирови, които за пръв път хващаха въдица, но имаха слука.
Всички участници получиха грамоти и плакати на инициативата, връчени от областния управител. Екоинициативата се наричаше „Да ловим риба на чисто“ и е част от кампанията „Да изчистим България ЗАЕДНО“.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.