Въпреки протестите, ловешката община започна преустройство на Покрития мост

most 7Ловешката община започна работа по проекта за преустройство и рехабилитация на символа на града – ППП научи НГ. (На снимката долу е новият вид на моста.)
Реконструкцията е част от проект с ремонта на площад „Тодор Кирков“, централната градска част и сградата на Младежкия дом в общината. Тя ще бъде извършена по проект „Техническа помощ за подготовка на инвестиционни проекти в подкрепа на следващия програмен период” към ОП „Регионално развитие“ 2007-2013.

Подготвилите предложението архитекти са Емилия Христова и Сергей Денчев. Те предвиждат сегашната дървена облицовка на моста да бъде премахната и на нейно място да се върне предишният бял вид на постройката от преди 1981 г.

Настроенията на гражданите спрямо реконструкцията са смесени, става ясно от множество публикации. В интернет върви петиция „Да запазим символа Покрит мост“, събрала до момента 1996 гласа. Част от критиките са, че общината иска да разруши автентичния вид на уникалното за Балканите здание и да съсипе „Моста на Кольо Фичето“.pok m nov

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.