Анонимни граждани на Ловеч искат съдействие срещу безобразията на местен феодал

Анонимни граждани на Ловеч  искат съдействие срещу безобразията на местен феодал чрез писмо, изпратено до сайта planbe.bg. Като категорично не одобряваме тази форма, ние публикуваме техните недоказуеми твърдения.

Обръщаме се към вас с молба за помощ и съдействие относно безобразията, които царят в нашия град от години. Ние сме жители на Ловеч, известен най-вече като града на Гриша Ганчев. Някога град на люляците, сега градът е превърнат в автономна територия, функционираща единствено според прищявките на местния феодал Гриша Ганчев, тъй като всички съдии, прокурори и полицаи в Ловеч отдавна са на заплата при него,  а никой в Ловеч не може да бъде осъден без благословията на боса Гриша Ганчев. Всеки ден от различни медии ни облъчват с “добрините”, които господин Ганчев бил сторил за града ни, но някак странно никой не говори за тумора, който той представлява за всички нас. Ловеч е град, пропит от корупция на всички нива – в полиция, съд и прокуратура, както и в самите медии. А това господин Ганчев постигна през годините, като не пропусна и една месечна вноска “такса спокойствие” навсякъде,  където трябва. Това се вижда с невъоръжено око стига да знаеш къде да гледаш – имотите, колите, екскурзиите, дрехите, като цяло стандарта на живот на така наречените държавни служители, които цинично отбелязват, че четири часа на ден работят за държавата, и четири за себе си. Подобни реплики се лично сме чували от окръжния прокурор Вальо Вълков и колежките му от окръжния съд Милена Вълчева, Евгения Иванова и Магда Станчевска.

Реалността в Ловеч е следната – за да създадеш какъвто и да било бизнес, трябва да минеш през Гриша Ганчев. Без неговото одобрение институциите ни мачкат, а когато те не успеят – Ганчев не се колебае да прибегне и до методи, присъщи на най-свирепите мутри от зората на демокрацията. Заплахите, изнудванията, рекета, побоите и палежите са малка част от инструментариума му да задържи града ни в задушаващата си хватка и да изцеди всяка капчица живот от обикновените  хора. Ще подпишем това писмо като “възмутени граждани”, тъй като бихме застрашили близките си, а и нас самите, ако на фона на върховенството на Гриша Ганчев над закона, излезем с лицата и имената си. Надяваме се, че някога ще дойде ден, в който подобни хора няма да бъдат уважавани и толерирани в нашето общество, и всички ще бъдем равни пред Темида.

Предварително благодарим за съдействието, и не ни остава нищо друго, освен да си пожелаем, че това няма да остане поредния обречен опит за справедливост и промяна.

С уважение,

Възмутени граждани

 

Ето и коментара на Сдружение “План Б”

София, ул. “Уилям Гладстон” №32

Уважаеми дами и господа, в сдружение “План Б” беше получен сигнал за нерегламентирани контакти и дейност от страна на магистрати в град Ловеч, свързани с небезизвестния бизнесмен Гриша Данаилов Ганчев. Подателите на сигнала се определят като “възмутени граждани”, желаещи да запазят анонимност, поради опасения за тяхната и на техни близки сигурност.

Твърди се, че всички представители на съдебната власт в град Ловеч, както и местното ръководство на МВР са зависими, обвързани с и под влиянието на групировката “Литекс”, контролирана от Гриша Ганчев. Освен това се твърди, че тези зависимости датират от дълги години. Използват се дори определения като “градът на Гриша Ганчев”, “всички съдии, прокурори и полицаи в Ловеч отдавна са на заплата при Гриша Ганчев”, “никой в Ловеч не може да бъде осъден без благословията на боса Гриша Ганчев”, “градът е превърнат в автономна територия, функционираща единствено според прищявките на местния феодал Гриша Ганчев”.

Тези определения и категоризации изостриха вниманието ни, поради което ангажирахме проверка по твърденията, изложени в сигнала. Те до голяма степен бяха потвърдени. Но един детайл ни направи особено впечатление, а именно – по данни на Агенция по вписванията в Окръжен съд – Ловеч предстои да бъде разгледано обжалване на нейн отказ №20150520190236/22.05.2015 г. С това произнасяне на Агенцията по вписванията се отказва на ЧСИ Стоян Якимов да бъде вписано налагане на  запор върху акциите по партидата на “ЕЛИТ ПЕТРОЛ – ЛОВЕЧ” ЕАД.

Многобройни публикации в интернет, както и изказвания на финансови и икономически експерти, твърдят, че Гриша Ганчев е наложил контрол върху управлението на “Петрол”, и че в това си начинание колаборира с обвиняемия за източването на КТБ бивш председател на нейния надзорен съвет – Цветан Василев.

Тези обстоятелства, съпоставени с факта, че съдебното производство по обжалването на горецитирания отказ на Агенция по вписванията ще се проведе в Окръжен съд – Ловеч, правят получения от нас сигнал особено актуален. Припомняме ви, че по казуса КТБ, един от най-големите длъжници на която е “Петрол”, българската държава, в лицето на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, е разходвала милиарди левове. Едни от малкото на брой активи, които биха могли да възмездят българските данъкоплатци във връзка с това изплащане, е “Петрол”. А ноторно известно е, че централата на “Петрол” е преместена в град Ловеч на ул. “Търговска” №12.

Свързвайки тези факти с твърденията в получения от нас сигнал – считаме за крайно неуместно, а преди всичко незаконосъобразно съдопроизводството, касаещо запора върху акциите по партидата на “ЕЛИТ ПЕТРОЛ – ЛОВЕЧ” ЕАД, да бъде проведено в Окръжен съд – Ловеч. Настояваме за незабавна проверка от ВСС и Инспектората към ВСС на изложените от нас обстоятелства и тези, в получения от нас сигнал, който прилагаме. Както и с оглед огромния обществен интерес за съдействието ви решаването на казуса да бъде пренасочено към който и да е друг окръжен съд, но не и този в Ловеч.

София                                                                                                                     Сдружение “План Б”

http://planbe.bg/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B8%D1%88%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2/

 

 

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.