Възстановяват безплатния поп-рок фестивал в Ловеч, но в по-скромен формат

signal

Възстановява се безплатният поп-рок фестивал в Ловеч, който се провеждаше преди 5 години в дните преди празника на града 11 май, съобщи общината.
Фестът ще е от 9 до 11 май, като на сцената на пл. „Екзарх Йосиф I” ще се изявят млади български поп и рок групи и изпълнители, а финалът е за ветераните „Сигнал“.


На 9 май, събота, от 17:00 ч. е концертът „Да създадем ЗАЕДНО България 2020“ със специалното участие на поп певицата Йоана.
От 21:00 ч. са групите „Черноризец“ от Горна Оряховица и „Огледално“.
На 10 май, неделя, от 21:00 ч. ще пее дуетът Део и Лео, както и младата певица Елизабет.
На 11 май, понеделник, от 21:00 ч. е концертът на група „Сигнал“.

Фестивалът в Ловеч стартира за пръв път през 2006 г. под името Lovech Rock Fest. За период от четири години Фестът успява да се превърне в най-добрия безплатен музикален фестивал в България. Според някои наблюдатели това е и причината да бъде прекратен, докато всички останали рокфестове в страната се развиват. В Ловеч гостуваха звезди като Uriah Heep, Europe, Hot Chocolate, Eruption, Slade, Maxi Jazz, Ja Rule, Ace of Base, Dr. Alban, Xzibit, W.A.S.P., Twisted Sister, Dokken, Bonfire, Kingdom Come, Morandi и др. По време на концертните вечери публиката на площада в града достига между 8000 и 12 000 души.
„Възроденият сега с наши сили фест е по-скромен и в по-малко дни и не може да се сравни с това, което е било, но всяко ново начало е трудно. Важното е, че успяхме да се справим и сме сигурни, че ще доставим радост и наслада на любителите на поп и рок музиката. За нас в това е основният смисъл на усилията ни“ – коментира кметът на общината Минчо Казанджиев.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.