Най-после ремонтират „плюещите“ плочки от пешеходната зона в центъра на Ловеч

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

От понеделник започва текущ ремонт на пешеходната зона в центъра на Ловеч, съобщи председателят на областното представителство на Камарата на строителите Пламен Василев. На практика ще се подменят „плюещите“ плочки, за които журналисти отдавна сигнализират.
Ремонтните работи ще извършат пет от строителните фирми в Ловеч, като разходите ще бъдат разпределени пропорционално между всичките 17 фирми от града, членуващи в камарата. Решение за това е взето на работна среща на областното представителство на 15 април. Така строителният бизнес в Ловеч ще подпомогне общината, която ще закупи необходимите материали, а трудът ще положат фирмите.
За дейностите сега пешеходната зона ще бъде разделена на пет работни участъка, като ще бъде извършен ремонт само на компрометираната част от облицовъчната настилка, обясни Пламен Василев, отлепените плаващи плочи и липсващите ще бъдат запълнени с бетонова смес. Участъците, в които има пропадане на армираната бетонова настилка и на отводнителните съоръжения, ще бъдат предмет на основния ремонт.
Целта е на този етап пешеходната зона да бъде приведена в безопасност за гражданите, както и да се създаде някакъв уют при преминаване в дъждовно време.
Очакванията на строителите са да приключат с работата в първата седмица на май. Фирмите, които ще извършат СМР, са „Милепрес Славчев“, „Булмесстрой“, „Елит МХ“, „Геоцвет“ и „СИРС – Стоянова“.

За проблема с т. нар.“плюещи“ плочки НГ писа още през септември 2014, когато при поредния дъжд неприятната реалност пак измъчи пешеходците. В голямата си част плочите са подгизнали и при стъпване обливат човека с мръсна вода. Това улично шоу се разиграва при всеки дъжд, дори и най-слабият. При проливен порой всички улици, кръстовища и пешеходни зони така се наводняват, че не по плочки, ами и с кокили не можеш да минеш. Досега проблемът с настилката все оставаше на заден план.
Припомняме, че плочките в пешеходната зона са поставени през далечната 1986 г. Имаше частично подменени през годините, но те се оказа и най-„подвижни“ и „зли“.

виж тук

https://nglas.wordpress.com/2014/09/11/%D0%BF%D0%BB%D1%8E%D0%B5%D1%89%D0%B8-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D1%8F%D1%82-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%87%D0%B8%D1%82/

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.