Кой от кой по-сладникав тв водещ, ама някои най… от Цветан С. Тодоров

6666

Казвах ли ви за Александър Кадиев (Сашко „Чааак до пладнето“)? Той откакто е в сутрешно магазинно предаване, упорито отказва да порасне и все по-малък изглежда, макар да стана баща. Остава си маминото синче на Катето Евро и това е то. То не бяха детски фрази, пъчене, пози, изхвърляне, до голо… Особено зрелищно беше, когато една сутрин плака от екрана, че някакъв Дядо Коледа (Иван Петрушинов) му счупил „Икарчето“.
А каква „шега“ само ни спретна за 1 април – „бой“ в студиото с госта си Веселин Плачков („Дякон Левски“) – супер несмешно и по-детски наивно не-шоу. А гениалната идея да се появиш „гол“ пред камерата?! (Виж снимката).
Сашко съм го гледал и на театрална сцена – добре се вписваше в ансамбъла на „Почивен ден“.

mira_dobreva
Мира Добрева (Мис Чар), спящата красавица, която питайки нещо госта си, внезапно се събужда и прекъсва отговора му с фразата: „Това го знам! Моля ви, нека го кажа аз!“
Когато за първи път се появи на екрана в обедните новини в края на миналия век, вестниците писаха: „Секс бомба цъка на екрана“. Днес тя има свое предаване, несковавано от рамките на новинарството. И можем да кажем – това е напълно безопасна, бракувана бомба, неспособна дори да те събуди. Просто си цъка. И речта се лее ли, лее, без акценти, обобщения, внушения. Просто да заспиш…

Emo_1
Емил Чолаков, от чийто весели прогнози можеш да чуеш много други неща, но е много трудно да разбереш какво ще е времето. В стремежа си да оригиналничи, да играе с думите и изреченията, той забравя за информацията. А е на екран заради нея. Иначе може да прави своето си one-man-show другаде.
Той представя ли си как изглеждат неговите прогнози за един сериозен човек? „8-10 градуса е в момента навън. Ако питате мен, обличете си зимните якета.“ Или да кажеш от екрана на студуващ бедняк: „Здравейте на прага на апокалипсиса!“ Това си е жива подигравка.
Ако искаш да се информираш от Чолаков, изключи звука и гледай само картинката. Засега го спасява чувството за самоирония: „Знам, че не се говори така по телевизията, ама наистина – аман!“

dikova
Петя Дикова. Каквото и да ти говори, тя показва главно себе си. Опитва се да „играе“ персонажите. Информациите й са сладникави, с акценти върху несъществени факти и страни на събитието. Например рокли, прически, очила, времето, навици… Светски работи.
В крайна сметка нищо не остава в главата на зрителя, освен гледката. Приятната гледка.
Тя е живо олицетворение на правилото: „Виждаш толкова, колкото знаеш“. Но млада е, има място да расте и развива. Особено като знаем родителите, които също са на екран.
Нямам време и желание да описвам Гала от „На кафе“…
Спомням си как веднъж Бойко Василев от „Панорама“ се оплакваше на адвоката Александър Кашъмов какви глупости пишели за него в някои вестници. Сашо му отвърна: „При положение, че всеки петък си на екрана в най-гледаното време, бих се изненадал, ако не пишат…“

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.