Какво време да очакваме през месец март 2015? Сняг и слънце!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Накратко – в Ловеч се пригответе  за сняг към 8 март и за топло слънце към 18 март.

Очакваните валежи около нормалното. Най-ниските минимални температури ще бъдат между минус 6 и минус 3, най-високите – между 18 и 23 градуса.

Динамично време през първото десетдневие със силен  вятър, влажността ще е висока, на места ще има и превалявания, но предимно слаби и предимно от дъжд. Сняг ще има  в Северна България, но краткотраен и трайна снежна покривка няма да има. В средата на първото десетдневието ще има и краткотрайно застудяване.

През  второто десетдневие очакваме температурите ще бъдат по-ниски от обичайните.  Тогава ще има променливо време. Времето ще бъде по-често облачно, ще има превалявания от дъжд и сняг. Но ще има и  временно затопляне, то ще бъде  през втората половина от десетдневието.

Ще има валежи в началото на третото десетдневие Те ще предизвикат  понижение на температурите,  след този период  ще има условия  за по-сухо и спокойно време.  През третото десетднение ще има повече слънчеви дни и по-малко валежи, свързани с преминаването на атмосферни смущения. Дългосрочната ни прогноза е за постепенно повишаване на температурите.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.