Представиха първото българско приложение за образна диагностика

Sqilline 1

В рамките на Националната конференция по е-здравеопазване, Sqilline официално представи на 26 февруари  първото българско приложение за Образна диагностика. Апликацията е създадена на платформата SAP HANA и ще даде възможност на радиолозите да разглеждат, коментират и споделят резултати от пациентски изследвания от мобилните си устройства.

Участие в тазгодишното издание на Националната конференция по е-здравеопазване взеха Десислава Михайлова, управляващ партньор в Sqilline, и д-р Иво Гергов, ръководител на отделението за Образна диагностика към СБАЛ по онкология, София. В рамките на конференцията те направиха демонстрация на новосъздаденото приложение, показвайки на живо, директно от мобилно устройство, функционалностите на апликацията.

„Приложението е уникално, защото предлага много предимства. То може да се интегрира във всяка една болница по света и работи с всички операционни системи, което дава свобода за комуникация и споделяне на резултати с професионалисти от цял свят.“, коментира Десислава Михайлова, управляващ партньор в Sqilline.

Друго важно предимство е, че приложението работи с всички модалности в областта на образната диагностика – ехограф, мамограф, скенер и т.н. Апликацията е изградена на SAP HANA мобилна платформа, което гарантира висока сигурност по целия път от сървъра, през платформата до мобилното устройство, както и лесно управление и контрол на оторизацията за достъп. При излизане от приложението, данните на пациента автоматично се изтриват от мобилното устройство и се запазват само на сървъра на болницата.

„Мобилното приложение за образна диагностика е базирано в облака и ще даде на лекарите мобилност и гъвкавост за преглед на резултати навсякъде и по-всяко време. То е много ценно, защото дава шанс да търсим пациент по име, пациентски номер, дата или вид на изследването. В приложението колегите могат да маркират находки и да оставят коментар, да правят измервания върху образите, да уголемяват образа, за да измерват дори плътността на тъканите, да пишат и споделят диагнози с колеги. Всичко това дава много голяма свобода и гарантира по-голяма точност на диагнозата“ – разказа д-р Иво Гергов, Завеждащ отделение по Образна диагностика към СБАЛ по онкология, София.

Официалното представяне на новото приложение е първата крачка от реализирането на новата стратегия на Sqilline за фокусиране върху разработване на приложения и предоставяне за услуги изцяло за здравния сектор. Компанията остава фокусирана в областта на мобилните решения, базирани на HANA Cloud Platform.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.