Изложба в Ловеч представя новия живот на старите мебели

Pokana

Временната изложба „Нов живот за старите мебели“ на Регионален исторически музей – Ловеч ще бъде открита на 4 март 2015 г. от 16:30 ч. в зала „Младежки дом“ /бивша ритуална зала в Младежкия дом, 1 етаж/.

През 2015 г. Регионален исторически музей – Ловеч отбелязва 120 години музейно дело в града и през цялата юбилейна година ще представи поредица от различни събития, посветени на културното наследство в нашия регион и на дейността на музея. Изложбата „Нов живот за старите мебели” е първата от тази поредица и е свързана с още една годишнина – 30 години отдел „Консервация и реставрация”. Десетминутна презентация ще запознае посетителите с историята на дървообработването, с възникването на занаятите, свързани с изработката на дървени изделия, с първите организирани производства и предприятия в Ловеч. С постери специалистите от отдел „Консервация и реставрация“ при РИМ – Ловеч ще „разкажат“ за част от своя специфичен и малко известен за широката публика труд – консервацията и реставрацията на културни ценности от дърво. Показани са и преминали през консервация и реставрация мебели. В работата по самата изложба са обединили движими културни ценности, идеи и усилия екип от специалисти от четири музейни отдела – „Консервация и реставрация“, „Етнография“, „Нова и най-нова история на България“ и „Работа с публики“.

Изложбата е подходяща за широк кръг посетители и може да бъде видяна до 29 май 2015 г. с работно време: понеделник-петък, 9-12 ч. и 13-17 ч. Вход свободен.

 

 

Елена Георгиева

зав. отдел „Работа с публики”

при РИМ – Ловеч

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.