Журналистът Цветан Тодоров от Ловеч с грамота за координатор за 2014 на ПДИ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Годишното отличие за координатор на 2014 г. на Програма Достъп до информация (ПДИ) за страната бе връчено на Цветан Тодоров, главен редактор на ловешкия вестник „Народен глас“. Прецедент в практиката на фондацията е отличието да се връчва за втори път, тъй като Тодоров вече е отличаван  през 2008 г. Грамотата бе връчена от д-р Гергана Жулева, изпълнителен директор на ПДИ, в края на годишната среща на координаторите в петък, 20 февруари 2015.

През всичките години Цветан Тодоров работеше с голяма активност и  решението бе гласувано единодушно, подчерта Николай Н. Нинов, координатор на мрежата. Отличеният журналист пък благодари на всички останали координатори и на онези граждани, които активно използват Закона за достъп до обществена информация.

ПДИ встъпи в Ловеч през 1997 г., а първият координатор бе Стела Бочева, тогава кореспондент на БНР. От създаването през 1996 г. организацията работи за подобряване достъпа до информация у нас, участва активно в международни мрежи и инициативи, свързани със защитата на правото на информация. Юридическият отдел на програмата е много мощен, участва и подпомага най-сложните съдебни дела и казуси. 27-те координатори в страната пък развиват широка застъпническа и журналистическа дейност.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.