Саркози: В България политиците умишлено държат ромите в нищета, за да купуват гласове по време на избори

sarko

Френският президент Никола Саркози направи скандално изказване, разярен от отправените му критики относно предприетото екстрадиране на роми към родните им страни: „Само Хитлер може да интегрира ромите – заяви френският президент по време на дебат излъчван по телевизията.

– Няма начин да интегрираш хора, които все още живеят в родово-общинния строй и отказват да полагат каквито и да е усилия да водят цивилизован живот. Как да интегрираш хора, които доброволно се отдават на просия, проституция и кражби, хора които искат наготово да ползват придобивките на съвременната социална държава, без да са положили и мъничко труд в изграждането им.

Защо българите се гордеят толкова много, че по време на холокоста са спасили българските евреи, а за циганите нищо не споменават, явно още тогава са искали да се отърват от тях. Нека тези, които са ги научили да живеят по този начин, нека те поемат отговорност за интеграцията им.

Аз имам данни, че политиците, особено що се отнася до България и Румъния, умишлено държат ромите в нищета, за да могат да си осигурят лесни за купуване гласове по време на избори. Знам, че един техен политик, за когото, забележете, самите българи говорят, че бил най-умният от всички, та този политик каза, че: „Купуването на гласове било европейско явление.“ И този политик е лидер на партия, която уж също се бори за права и свободи на определен етнос. (Тук Саркози явно визира Ахмед Доган – б.р.)

Какво може да очаквате от такъв народ, на когото дори и лидерите не са още интегрирани в европейските ценности? Франция е държава, която държи както на правата на гражданите си, така и на техните задължения. Забележително е, че ромите отлично познават правата си, но отказват да спазват задълженията си. Те просто така са научени и това не става за година две. Не, българите така са ги научили, те са проявявали криво-разбрана толерантност и щом са могли да ги търпят толкова време, ще си ги търпят и занапред. Аз не мога да си обясня, как и самите българи претендират да са европейска нация, когато самите тях ги тъпчат по всевъзможни начини през целият им съзнателен живот.

Прочетете книгата на приятелят ми Юрген Рот и ще се убедите в това. Българите са превърнати в овце, можещи единствено да блеят и да бъдат шибани, както се изрази наскоро друг техен, забележете, професор и министър в настоящето правителство. И те вместо да го изгонят с камъни, обръщат задниците за още. Затова да си вземат ромите обратно и да си ги търпят, като са си ги търпели досега – ние сме цивилизован народ и не можем да търпим всякаква измет.

Вярно, че Франция е родила девиза „Свобода, равенство, братство.“ Но явно някой го бъркат със „Слободия, права, помощи“. Само че грешно са си направили сметката. Аз лично съм против отпускане на средства за интегриране на когото и да било в цивилизованото общество. Защото интеграцията не става с пари, а чрез осъзнаване и приемане на европейските ценности. Публична тайна е, че и България, и Румъния бяха приети в съюза по геополитически съображения, без да са достигнали необходимото ниво на мислене и разбиране на ценностите за които говоря. Те гледат на нас като на социален дом, който е длъжен да се грижи за тях, но ние не сме приют за бедни и отказваме да изпълняваме тази функция. Може би не е зле да се помисли, ако не за излизане от съюза на тези две страни, то поне за ограничаване свободата им на заселване в старите членки на съюза, докато не израснат в мисленето си. На нас не ни трябват нито роби, нито просяци, но точно такъв тип е мисленето на българите. А ромите явно се възползват от този начин на мислене и са свикнали никой да не им дири сметка. Тука обаче е Франция и при нас неплатени сметки няма. За мен, народ, който търпи такива хора в обществото, както и политици, които извличат дивиденти от положението на тези роми – такива хора нямат място в Европейският съюз.“

Източник: wordpress.com

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.