Зам.-министър Николай Нанков ще разяснява в Ловеч санирането

nankov zam ministerНиколай Нанков, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, ще бъде следващата седмица, на 4 февруари, в Ловеч, научи НГ. Днес, сряда, 28 януари, на заседание на Министерски съвет се приемат методическите указания във връзка с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

С това се дава реален старт на програмата. В четвъртък Нанков пътува до Кюстендил и Дупница, в понеделник е в Плевен, а в сряда в Ловеч за разяснителни срещи.

По-рано стана ясно, че в държавния бюджет за 2015 са заложени 1 млрд. лв. държавна гаранция за националната програма за саниране на многофамилните жилища. Трябва да се санират 70 259 сгради – панелни и стоманобетонни , които представляват 1,123 млн. жилища. От тези жилища 82 на сто от панелните се намират в 28 големи града. Става дума за 100% безвъзмездно финансиране от държавата, собствениците няма да имат никакъв финансов ангажимент. Но собствениците имат грижа за етажната собственост, трябва да се регистрира сдружение на собствениците и да се кандидатства пред общината за желание за включване.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.