Ново 20: В Ловеч дамите са с най-малка гръдна обиколка, според БАН

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В област Ловеч дамите са с най-малка гръдна обиколка, а в Монтана са дамите с най-голяма гръдна обиколка, показват резултатите от изследване на БАН за антропология на населението на България в края на XX век.

Изледването на антропологична характеристика на ловчалийки с  нищо не облекчава техния живот, но същевременно натоварва мъжете тук с още една представа, че нещо не е наред, коментират запознати с любовните нрави ловчалии.

Според изследването в София живеят най-широкоплещестите мъже, а в Хасково са мъжете с най-тесни рамене. В Монтана има най-много дами с матов тен, а Бургас пък най-много такива мъже. В Монтана са и най-тежките сред дамите.

Над 80% от хората имат тъмни коси, светла кожа и кафяво-черни очи, обясни пред Нова телевизия проф. Йордан Йорданов от БАН, ръководител на националната програма „Антропологична характеристика на населението на България“.

В годините 1989-1993 са изследвани 5 290 жители на България на възраст от 30 до 40 години (2435 мъже и 2855 жени) от 120 населени места, разпределени равномерно в столицата и осемте области на страната.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.