Д-р Георги Гетов: Нека не позволяваме печалбарски интереси да съсипят зъболечението!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВ поредица броеве НГ ви запознава с протеста и проблемите около продажбата на сградата на бившата стопамтология в центъра на Ловеч. Неотдавна посочихме, че недостигът на финансов ресурс за стратегическите цели

на общината и запазващата се данъчната тежест през 2015 г. са основните причини за предстоящата продажба. Това сочи анализ на общината, публикуван на сайта й.

Публичното обсъждане е предвидено за  15 януари, четвъртък, в общината. Сега публикуваме мнението на д-р Гетов, който сочи други проблеми, ако се продаде сградата..

 

Ост текст

 

Вече 6 месеца се правят опити от Общинска администрация в лицето на кмета г-н Минчо Казанджиев да се прокара решение за продажба на сградата на бивша стоматологична поликлиника с аргумента, че общината няма пари за поддръжката и ремонта й. Аргументът е крайно интересен и учудващ, тъй като за 14 години, откакто сме наематели в тази действаща въпреки всичко  сграда, не е вложено нищо за никакъв основен ремонт, който е задължение на общината, съгласно договорите за наем.

На практика една продажба ще ликвидира зъболекарските кабинети, зъботехническите лаборатории и клиничната лаборатория. Какво означава това? По-голяма част от възрастните хора  – пенсионерите, особено о селата,  идват за лечение в бившата стоматологична поликлиника, защото така са свикнали и знаят, че тук се „правят зъби“. Закриването на зъботехническите лаборатории, които обслужват не само гражданите на Ловешка община, но и общините Троян, Тетевен, Угърчин, Луковит и др. от бившия Ловешки окръг, ще принуди хората да търсят помощ на друго място, т.е. в съседните големи градове като Плевен, Габрово, Търново… Това означава, освен че трябва да си платят и пътя, там коронките, мостовете и протезите са на много по-високи цени. И ако на по-младите това ще причини едно значително неудобство, то нашите бащи и майки, баби и дядовци пенсионери /знаем какви „високи“ пенсии получават/ на практика ще бъдат лишени от по-горе споменатите услуги и дори от елементарни поправки на наличните протези т.е. лишени от възможността да си лекуват зъбите.

Затова нека не позволяваме на нечии печалбарски интереси да съсипят зъболечението в Община Ловеч и от началото на 21 век да го върнат в началото на 20 век. Ето защо елате на 15 януари 2015 г. /четвъртък/ от 17 часа в сградата на Община Ловеч и ни помогнете да предотвратим продажбата на бивша стоматологична поликлиника, за да продължим да Ви лекуваме  и правим зъбите както досега!

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.