Кметът поднесе подаръци на първото бебе за 2015 г. и на последното за 2014 г.

bebeta 1

Днес кметът Минчо Казанджиев поднесе подаръци на първото бебе за 2015 г. и на последното за 2014 г., съобщи общината. Цветя получиха майките, а малките – спални комплекти.
Десет минути след полунощ на 1 януари се роди първото бебе за 2015 г. в
Ловеч, съобщиха от отделението по акушерство и гинекология на ловешката болница. Бебето е момиченце, тежи 2,750 кг, с ръст – 49 см и се казва Сияна. Появило се е на бял свят благодарение на д-р Игнат Цанов и акушерката Петя Петрова. Раждането е преминало по нормален път.
Сияна е първото дете в семейството на Ася и Венцислав Вълкови от Ловеч. Ася е инженер-технолог в мебелна фабрика в Ловеч, а Венци – инженер-технолог в „Спарки”. Пак първа рожба в семейството е и последното бебе на 2014 г. То също е момиче, казва се Дария и е голямата радост на Валентина Колева и Илия Вълков, и двамата от Ловеч. Мерките на Дария са тегло 3,350 кг и ръст 51 см, родила се е на 30 декември в 12 ч.
На 1 и 2 януари в отделението са проплакали още три бебета. Общо за 2014 г. новородените са 263, с 50 повече от 2013 г., 52 % от тях са момчета. Скоро в Ловеч се очаква да се родят и тризнаци.
Началото на годината дава кураж за бъдещето на Ловеч, коментира кметът Казанджиев. Той пожела на младите майки, на техните деца и на екипа на АГ-отделението много здраве и любов, радости и сбъднати мечти.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.