Отива си годината на големите изчезвания – коментар на Цветан С. Тодоров

surva
В последните часове на отиващата си 2014 година съвсем ясно става – тя си беше една година на големите изчезвания. Изпариха се близо 4 млрд. лева от КТБ и никой не разбра как и къде заминаха. Щрак с пръсти, фокус – мокус…
Стопи се монолитната партия без цензура на Николай Бареков – както се появи, тъй се и смали. А щеше да управлява поне два мандата.


От обществения живот изчезнаха Сергей Станишев и Иван Костов и никой не пита къде са… За Пламен Орешарски даже не искаме да си спомняме.

Изчезна загадъчно бившият шеф на най-тайната служба ДАНС Петко Сертов – днес хем е в Гърция, хем го няма. Още един фокус. То и преди изчезваха така – например братя Галеви.
Как едно ново нещо не се появи? Дори новият ни премиер Бойко Борисов е старият. Ту се скрий, ту се появи – като слънцето е.
Ако нещо ново се е родило у нас, то е малката и чаровна певица Крисия, друго не се сещам. Трябва и на това да се радваме.
В локален план и Ловеч даде дан в модерното направление. Придошлата вода на Осъм отнесе т. нар. „плаваща сцена“ до Покрития мост. Сцената- беглец обаче бе открита, върната и за назидание извадена на сухо. Сега е неплаваща, но и небягаща.
В международния живот също наблюдавахме големи пропадания. Изчезнаха цели самолети, кораби, полуостров като Крим, проект „Южен поток“. Дори руската рублата се стопи. Има анализатори, които твърдят, че някои от горните неща са свързани. Ама де да знаем.
Ако нещо знам, то е, че една изчезнала преди три години (!) златна паричка за мамината баница с късмети тази Коледа изненадващо се появи в новата баница. Никой у дома няма обяснение къде се е губила толкова време. Все пак това е знак, че има някаква надежда да се прекъсне лошата верига от изчезвания. Хайде, че тя и 2014 изчезна…
Цветан С. Тодоров

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.