Обявиха бедствено положение във всички села на територията на община Ловеч

beklemeto

Обявиха бедствено положение във всички села на територията на община Ловеч към 19 часа тази вечер, съобщиха от  кризисния щаб, свикан от кмета Минчо Казанджиев. Причината е обилният снеговалеж, снегонавяванията и преспите по пътищата към селата.

Най-сериозно е положението в селата Лисец, Баховица, Славяни, Слатина, Владиня и Горан.

Затворени са пътищата Горан – Владиня и Деветаки – Брестово. От кризисния щаб препоръчват да се използват обходни маршрути и да не се предприемат излишни пътувания. Роторни снегорини почистват най-заснежените участъци. Движението от Ловеч към част от населените места е затруднено, но няма откъснати села и бедстващи хора, добави Казанджиев. Той каза още, че има закъсали автомобили в преспите, сред които инкасо автомобил в района на село Владиня и автомобил с хранителни продукти в района на село Горан. Непроходим е пътят към Дома за стари хора „Върбовка“ край Ловеч. Там утре сутрин ще бъдат закарани хранителни продукти. Екипи на електроразпределителното дружество продължават да отстраняват авариите в селата Лисец, Слатина, Баховица и Славяни, но са затруднени от силния вятър, който чупи клони и се късат жици.

Казанджиев допълни, че предстои да бъде почистен паркингът на спешна помощ, за да се осигури достъп на линейките. В Ловеч улиците се почистват и са проходими при зимни условия. Снежната покривка е достигнала 20 см. Остава затворен за движение пътят Ловеч – Плевен.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.