Ловешките стоматолози са твърдо против политизирането на проблема с продажбата на сградата

ataka protest 2

Стоматолозите са категорично против политизирането на проблема с продажбата на сградата, става ясно от декларация, изпратена до редакцията. Реакцията дойде след като на 17 декември ПП „Атака” проведе митинг в подкрепа на искането да не се продава сградата на бившата стоматологична поликлиника.

„Благодарни сме на „Атака”, но сме категорично против политизирането. Проблемът е основно обществено-социален и изместването му в политическата плоскост е нежелателно и дори вредно за каузата ни. А тя е насочена в защита, както на съгражданите ни от община Ловеч, така и на гражданите от общините Троян, Тетевен, Угърчин, Летница и др.“, се казва в документа.
Той е подписан от Инициативен комитет в състав д-р Ралица Беневрекова, д-р Георги Гетов, д-р Минко Хаджийски, зъботехниците Румяна Христова и Румяна Вълчева.
В сряда около 50 привърженици на „Атака“ минаха през центъра на Ловеч и спряха пред общината. Те бяха предвождани от бившият депутат от Ловеч и областен координатор Кирил Колев. Пред прозорците на общината той заяви, че партията му е против продажбата на сградата. „Достатъчно беше разпродаден Ловеч. След такива приватизация остават сгради, които се рушат, нищо не се прави там. Ще ви дам пример с халите и хлебозавода, които в момента са една разруха“, заяви Колев.
Същевременно припомняме, че на 15 януари 2015 г. в общината ще се проведе публично обсъждане за бъдещето на сградата. Всички заинтересовани съграждани могат да присъстват с мнения и препоръки. Писмата могат да се пращат на адрес:
Ловеч, ул. „Търговска” 22 (Община Ловеч) за кмета на Община Ловеч – г-н Минчо Казанджиев.
Снимка: Павлин Иванов

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.