Десетокласници от Езиковата зарадваха с подаръци Помощното училище

OLYMPUS DIGITAL CAMERAДесетокласници от Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I“  бяха гости на ученици от Помощното училище „Васил Левски“ в Ловеч. Учениците са от кръжок по креативен театър  с ръководител Маргарита Добрева.

 

 

По време на заниманията се родила идеята за благотворителни инициативи в навечерието на коледните и новогодишни празници. Включили са се близо 40 десетокласници, които са събрали играчки, закупили са плодове, приготвили са сладки, изработили са картички.

Представителна група от кръжока по креативен театър дари подаръците на децата от Помощното училище. Те пък в замяна подариха ръчно направена коледна украса – рисувани камъчета и клончета от елха.

Десетокласникът Цветослав Луканов разказа пред децата и педагозите за проекта „Дебати и креативен театър“, по който работи Езиковата гимназия и който се реализира по  програма Еразъм + . В него ще участват  училища и организации от Гърция, Турция, Румъния, Словакия , Италия и Испания.

В Помощното училище се учат от първи до десети клас  44 ученици с умерена и тежка умствена изостаналост, с говорни и двигателни проблеми. В  9 и 10 клас учениците се занимават с изучаване на професията  цветарство, разказа Ани Балевска, изпълняваща длъжността директор. Тя благодари от името на педагозите и децата за подаръците.

Още една благотворителна инициатива са подготвили десетокласниците от кръжока по креативен театър. Те ще организират дискотека за деца сираци. Подготвили са и подаръци – дрехи, плодове и сладки.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.