Георги Терзийски и Драгомир Кавалски са новите зам.- областни управители в Ловеч

georgi terziiskiДрагомир Кавалски

В сряда станаха известни двамата зам.- областни управители на област Ловеч, които ще помагат на областния управител д-р Мадлена Бояджиева. Това са Георги Терзийски (ГЕРБ) и Драгомир Кавалски от Реформаторския блок (ДБГ).

Досегашните заместници на бившия областен управител Милко Недялков – Цецка Димитрова (БСП)  и Юнал Мъстънов (ДПС) са освободени със заповед от 28 ноември,  но тя влиза в сила от 3 декември.

Георги Терзийски досега бе зам.- председател в Общински съвет на Ловеч, избран още в началото на мандата. Той е излъчен за общински съветник от листата на ГЕРБ, гражданската квота. Ротарианец. По-рано е заемал поста директор  на Областна инспекция по труда в Ловеч.

По-малко познат е Драгомир Кавалски от Тетевен. През 2012 г. е избран за Общински председател на Движение България на гражданите. Педагог, занимава се с частен бизнес.

Назначенията в областната администрация говорят, че традиционно силното троянско лоби за пореден път  отстъпва на побратимите си балканджии от Тетевен, сочат наблюдатели. Предишните години Троян даде един областен управител (Мариян Балев) и един зам.-областен (Сашо Данков). В сегашната рокада пък се въртеше името на троянеца Дилян Енкин (АБВ), но не стана.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.