С представление на Шкумбата събират пари за възстановяване на Въжения мост в Ловеч

rotari 1

С представление  на Димитър Туджаров – Шкумбата в Ловеч на 21 ноември  „Ротари клуб“ събира пари за възстановяване на Въжения мост над Осъм. В шоуто участват още  доктор Мирослав Найденов /Министър на здравеопазването в двата служебни кабинета в последните две години, анестезиолог/ и водещите от Дарик Кафе – Иво Райчев и Мишо Дюзев.Билетите от 15 лева бързо свършиха, а читалищната зала от 300 места бе препълнена.

v most rvelina kamenova

Проект за възстановяване на  въжения мост е стигнал и до кмета на Ловеч Минчо Казанджиев, съобщиха от пресцентъра му. Проектът изцяло е дарение от Ротари клуб на общината и бе тържествено връчен на градоначалника от президента на ловешките ротарианци Николай Начев. Проектът е изработен от колектив с ръководител арх. Милко Митков по идея на ротарианците. Общата му стойност е около 18 хил. лв., но авторският колектив също се включил в благотворителната акция, организирана от ротарианците, и те на практика са платили около 6 хил. лв., събрани по време на благотворителен бал още през февруари.

„Идеята за възстановяване на въжения мост дойде спонтанно в разговор между приятели. Тогава споделих, че моят дядо е бил технически ръководител при изграждането на обекта „Въжен мост“ и всички обекти в парка „Стратеш“. От там се роди идеята за възстановяването“, разказа Николай Начев. Освен моста ще бъде възстановен и подходът към „Стратеш“. По думите на президента на Ротари клуб – Ловеч, това е един мащабен проект, реализирането на който изисква много средства, които ще бъдат осигурени чрез дарения. „Приемете този проект с отговорността да бъде реализиран“, обърна се Начев към кмета при връчването на дарението.

„За мен е чест, че получаваме готов инвестиционен проект, свързан с реализирането на отдавнашна мечта на ловчалии – възстановяването на въжения мост. Със символичното предаване на проекта в Деня на християнското семейство стремежът на Ротари клуб и на общината е да покажем, че ловчалии сме едно голямо, задружно семейство“, заяви Казанджиев. Той благодари на Ротари клуб за всички дарения, направени от тях на общината през годините. Кметът увери, че изграждането на въжения мост е възможно да се реализира, защото общината има спечелен проект за разработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие и мостът влиза в зоната за въздействие. „Хубаво е, че проектът вече е готов, веднага след стартирането на новия програмен период можем да възложим неговото реализиране“, каза още кметът.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.