Николай Нанков внесе промени в ЗУТ, които „отпушват“ големите инфраструктурни проекти

николай нанков

Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията (ЗУТ) бе внесен на 12 ноември пред временната правна комисия в парламента от Николай Нанков, народен представител от ГЕРБ. Промените „отпушват“ големите инфраструктурни проекти и връщат правомощията на общините в инвестиционния процес на проекти с индикативна стойност над 10 000 000 лева, обясни Нанков.

Законопроектът беше приет със 13 гласа „за” и четирима „въздържали се”. Преди гласуването Мая Манолова поиска тази точка да отпадне като разглеждане от дневния ред на комисията, тъй тя не е имала време за запознаване. Искането не беше уважено.

Предвидените изменения са с оглед преобразуването на Министерството на регионалното развитие в Министерство на регионалното развитие и благоустройството и закриването на Министерството на инвестиционното проектиране. Всички функции на министъра на инвестиционното проектиране се поемат от министъра на регионалното развитие и благоустройството. Предвижда се започнатите производства по съгласуване и одобряване на инвестиционни проекти, които са били в правомощията на министъра на инвестиционното проектиране, да се довършват от министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.