Три троянски момчета загинаха на пътя Русе – Бяла

trima

Жестока автомобилна катастрофа уби три троянски момчета на около 20 ч. на 29 октомври на пътя Русе – Бяла недалеч от гр. Две могили (на около 2 км от разклона за с. Екзарх Йосиф). Загиналите са Георги Кънчев, на 24 години, Минко Минков, на 21 години, и 18-годишният Ивайло Ненчев, завършил тази година Професионалната гимназия в Троян.

Другите две момчета в колата, също троянци – Цветомир Хаджийски (24 г.) и Стефан Миладинов (20 г.), са настанени в МБАЛ – Русе; единият е с два счупени крака и е в интензивния сектор на хирургията с опасност за живота, другият е с фрактура на дясната подмишница и е в ортопедията без опасност за живота.

ПЕТИМАТА приятели пътували с „Пежо 306”, като в един момент на прав участък автомобилът изскача от пътя и се удря челно в крайпътно дърво. На място загива шофьорът, пътникът на предната седалка и един от тримата пасажери отзад. „Пежо”-то е било намачкано до неузнаваемост и за да извади двамата живи и телата на загиналите, екипът на РСПБЗН – Две могили е трябвало да реже ламарините на колата. По предварителни данни причината за пътната трагедия е превишена скорост, но със сигурност своя „заслуга” имат също мокрият асфалт и лошата видимост; въпросният участък пък е известен с множеството си пътни инциденти.

Инцидентът е станал на права отсечка, в дъждовно време, като най-вероятната причина е превишена скорост. Лекият автомобил „Пежо 305“ с ловешка регистрация се е движил от Русе в посока Бяла. На прав участък колата е излязла от пътя и се е ударила в крайпътно дърво. Трима от пътуващите в колата, сред които и шофьорът, са починали на място.

ПРИЧИНИТЕ за катастрофата тепърва ще се изясняват, но каквито и да са, мъката по отлетелите три млади живота, поредните три свидни троянски жертви на войната по пътищата, е огромна. От нас – съболезнования на близките и Бог да прости Георги, Ивайло и Минко! На днешното заседание на Общинския съвет – Троян със ставане на крака и едноминутно мълчание бе почетена паметта на тримата загинали.

Кметът на Троян Донка Михайлова написа във ФБ:

Изказвам искрени съболезнования на семействата и близките на трите троянски момчета, които си отидоха толкова млади. Гражданите на общината са потресени от нелепата смърт, прекършила порива за живот, отнела младостта и надеждите за бъдеще на нашите съграждани.

Община Троян ще подпомогне семействата на загиналите млади хора в този изключително тежък за тях момент. Призовавам в общината да бъдат отменени обществените прояви.

Почивайте в мир Ивайло, Георги и Минко!

Т21

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.