Троян: При трудните условия общинската пътна мрежа е проходима, селата без училища

troyan snqg

Пътната мрежа в Троянско е проходима, има селища без ток – това съобщи в неделя вечерта кметът на Троян  Донка Михайлова чрез ФБ. В понеделник (27 октомври) всички училища и детски градини в селата на община Троян няма да работят. При тези усложнения така ще е и във вторник. Учениците от селата, които учат в училища в града (Троян), също са освободени от занятия в понеделник. В Голяма Желязна и още 6 села освен ток няма и вода заради спрели помпени станции. Още от кмета на Троян:

Връщам се от обиколка на селата Орешак, Черни Осъм, Дебнево, Гумощник, Ломец, Дълбок Дол, Борима и от обход на града. В трудните условия общинската пътна мрежа е проходима. Има стеснения на участъци от счупени дървета в района на „Цветански”, участъка „Беров мост” – Дебнево, част от пътя Добродан – Врабево, района на „Мишелика”, след Борима и пътя за Беклемето. Резаческите групи на Гражданска защита, ОП „Комунални услуги”, Община Троян и Горско стопанство-Троян са на предела на силите си и им е нужна малко почивка до утре. В началото на деня ще поискам от директора на Областно пътно управление да продължи работа по републиканската пътна мрежа, а общинските структури ще работят по общинската мрежа. В града е разчистена уличната мрежа и част от тротоарите. Остават много надвиснали дървета, както и отрязани и складирани на купчини на тротоарите клони. Благодаря на полк. Гладков и полк. Димитров, че проявиха разбиране към молбата ми и утре към доброволците на Община Троян, които работиха в събота и неделя ще се присъединят и работещи в поделението за почистване на клони в района на града.
Посетих Дома за стари хора в Добродан, Дома за деца в Дълбок дол, общежитието на училището в Черни Осъм, които са без ток. Условията там са приемливи, има осигурена топла храна. Едно дете от училището в Черни Осъм е настанено в общежитието в Националната гимназия в Троян, имаме готовност да преместим и други деца при необходимост.
Изключително тежък остава проблема с електроснабдяването. Вече два дни почти всички села и отделни квартали на града са без ток. Нямаме надежден отговор от ЧЕЗ кога ще бъде възстановено електроподаването.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.