Корнелия Маринова за 43 НС: Чака ни много работа!

Korneliq Marinova

Днес е първото заседание на 43-ото Народно събрание. По този повод ловешкият депутат Корнелия  Маринова сподели във ФБ:

„След броени часове започваме работата си в 43-то Народно събрание.

 

За втори път ще пристъпя прага на българския Парламент с вяра в бъдещето на нашата красива страна, с надежда за разумно дефиниране и решаване на натрупалите се проблеми пред всички ни, но и с притеснение. Притеснявам се от кратките срокове, в които трябва да анализираме, мислим, предложим и вземем решения по множество фундаментални въпроси, свързани с начина ни на живот като българи и граждани на обединена Европа.
Като личности и като партия направихме грешки, които осъзнахме. За съжаление не сме застраховани от допускане на нови в бъдеще, но това, което ми дава надежда за тръгването на България по пътя на устойчивостта, е вашата подкрепа, скъпи приятели. И, разбира се, натрупаният от нас опит.
В предизборната кампания, а и в последните 3 години, се срещнах със стотици жители на област Ловеч. Говорихме, обсъждахме, спорихме, но накрая винаги стигахме до разбирателство – само заедно можем да вървим устойчиво и сигурно напред.
Независимо какъв ще бъде хоризонтът на новото Народно събрание, жителите на област Ловеч ще имат своя глас в българския Парламент в защита на нашите интереси като общност и в намирането на работещи, разумни и ефективни решения.
Моля ви, не се страхувайте да споделяте мнението, мечтите, вижданията си за развитието на България и на нашия регион. Не се притеснявайте да изразите всичко онова, с което сте несъгласни. Само когато сме честни и добронамерени можем да вземем правилните решения, да намерим по-добрия път, да живеем по-добре заедно.
Надявам се, че и вие като мен смятате, че нашият живот е в нашите ръце и че единствените, които можем да го променим, сме самите ние!
Ние, жителите на област Ловеч, на прекрасната България, на обединена Европа, имаме капацитета, ресурсите и възможността да живеем достойно!
Очаква ни много работа!“

Още за НС:

Според конституцията то се открива и се води от най-възрастния новоизбран народен представител, в случая – Стефан Данаилов.

71-годишния депутат от БСП, актьор и бивш министър на културата удари първия звънец и на 42-ото Народно събрание през май 2013 г.  

На днешното заседание трябва да се проведе изборът за постоянен председател и неговите заместници. По всяка вероятност кандидатът на най-голямата парламентарна група ще бъде Цецка Цачева, която бе председател на 41-вото Народно събрание. За зам.-председател на парламента БСП ще предложи Янаки Стоилов, а ДПС – Алиосман Имамов.

Заседанието ще бъде излъчвано на живо по БНТ и БНР, а слово ще държи държавният глава Росен Плевнелиев.

По традиция обръщения ще направят и лидерите на парламентарните групи на всички политически формации, които влизат в Парламента.

След изборите от 5 октомври това са:

ГЕРБ, „БСП – лява България“, ДПС, Реформаторският блок, Патриотичният фронт, „България без цензура“, „Атака“ и АБВ.

С най-голяма парламентарна група в новия парламент ще разполага ГЕРБ – 84 народни представители. „БСП – лява България“ ще има 39 депутати, а третата по големина група е тази на ДПС с 38 народни представители. Реформаторският блок ще има 23-ма депутати, Патриотичният фронт – 19, а „България без цензура“ – 15. С по 11 депутати са „Атака“ и АБВ.

За първи път в 43-ото Народно събрание обаче, още преди сформирането му, има заявка от депутат да бъде независим – Анна Баракова, избрана за депутат от „България без цензура“. Така депутатите на ББЦ ще останат 14.

Най-младият депутат пък отново ще бъде от парламентарната група на „Атака“, а именно Калина Балабанова, която е родена през 1990 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.