Арести в Карлуково, крали от психиатричната болница

карлуково

Схема за лично облагодетелстване и трудова експлоатация на пациенти е разбита при операция на ДАНС в психиатричната болница в село Карлуково.

Спецакцията е извършена вчера под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч, съобщиха от ДАНС. Действията са предприети в рамките на образувано досъдебно производство за престъпления по служба (чл. 282, ал. 2 от НК).

За 24 часа по Закона за ДАНС са задържани са медицинският управител и главният счетоводител на болницата.Иззети са множество документи и са разпитани свидетели.

В рамките на разследването са получени данни, че длъжностни лица са отклонявали за лично облагодетелстване материали и средства, отпускани за издръжка и капиталови разходи на здравното заведение, както и за храна и лечение на пациентите. Основните схеми включват възлагане на обществени поръчки на фирми, регистрирани на близки роднини.

По разпореждане на длъжностните лица, служители на болницата (в рамките на работното време) и пациенти са били принуждавани да полагат безвъзмездно труд в частни обекти. С цел лична облага са отклонявани и лични средства на пациенти (пенсии и социални помощи).

Процесуално-следствените действия по случая продължават, уточняват от ДАНС

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.