Концерт за любимия град, ловчалии веселиха с обич за ловчалии

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Букет от песни и танци, от различни жанрове и национални традиции зарадва публиката на концерта в четвъртък в Ловчанското читалище. Изявата бе наречена „На любимия град – с обич“ и в него ловчалии веселиха ловчалии.

Концертът напълни залата с почитатели на популярната музика – от фолклорни песни и танци, (родни, руски и унгарски), балканска музика, градски песни и дори интерпретации на класическо произведение на Чайковски с народни инструменти.

Водещ и организатор на вечерта бе акордеонистът Нааби Али, който е написал и аранжимента на част от песните.

Изпълненията продължиха 2 часа, като на сцена бяха танцова формация „Ловеч“ с ръководител Васил Гърмолов, оркестър Ловеч“ с Илиян Димитров, певиците Ива и Пенка Славеви, фолкпевецът Пламен Денев, Дило Стефанов и други. Над всички обаче блестеше изпълнителката на стари градски песни примата на Ловеч Мария Петрова, която освен трите песни в основната програма пя и на финала при бурни аплодисменти.

Инициативата заслужава внимание с демонстрирания широк вкус и усет към различните етноси и народности по нашата земя. Не случайно Пламен Денев подхвърли, че ще изпълни песен, която преди са му забранявали да пее. С много чувства и послания бе и песента „Гурбетчия“ на Мария Петрова. Това не като критика към онези, които напуснаха страната заради препитание, а с грижа те да оцелеят и да се върнат в родината живи и здрави, каза певицата преди изпълнението.

Идеята е станала реалност и с помощта на щедрите наши съграждани Любомир Драганов, Павли Богдански и Петко Игнатовски. Цветя поднесе депутатът Корнелия Маринова, а от общината имаше поздравителен адрес.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.