Стоматолози протестират пред общината в Ловеч срещу продажба на сградата на стоматологията

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Голяма група от стоматолози и зъботехници излязоха на протест в понеделник следобед  пред общинската администрация в Ловеч. Те се обявиха твърдо срещу готвената продажба на сградата на бившата стоматология. Вече трети месец вървят протестните действия чрез подписки и събрания, сега се стигна и до излизане пред общината. Недоволните издигнаха плакати с надписи: „Долу ръцете от стоматологията“, „Не ни вземайте хляба“, „Не продавайте стоматологията“.

Конфликтът тръгна след като кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев внесе в комисията „Приватизация и следприватизационен контрол“ предложение за продажбата на сградата. Причината  – до общината е постъпило инвестиционно предложение за изграждане на частно здравно заведение. По думите на Казанджиев, който разговаря с протестиращите, общината не разполага с достатъчно средства, за да я поддържа в отговарящ на всички технически норми вид.

„Другият проблем е, че ние държим нашият град да има добро здравно заведение. Това е и изискването, което ще заложим в процедурата за продажбата на сградата“, добави кметът.

Фактът, че имало заложено инвестиционно предложение от инвеститор, не означавало, че тази фирма ще спечели, каза кметът. В търга могат да участват самите стоматолози и зъботехници, както и други фирми. Кметът припомни, че още преди години сградата е била предлагана за продажба на много по-ниска цена, но това не се е случило. Сега първоначалната цена за продажба е 909 600 лева с ДДС. Зъботехниците и стоматолозите изразиха притеснение, че трудно ще си намерят помещения, които да отговарят на изискванията за тяхната дейност, а преместването ще изисква средства и време за нова регистрация, което ще затрудни обслужването на гражданите. Те добавиха, че това са единствените зъботехнически лаборатории в общината, които обслужват цялата област. Сега първо се чака решението на комисията по приватизация и следприватизационен контрол, а окончателното решение за съдбата на сградата ще вземе Общинският съвет.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.