Петият мандат в Ловеч не е ясен. ГЕРБ -2, БСП -1, ДПС -1

С 30,96 % ГЕРБ продължава да води убедително на проведените вчера избори за Народно събрание в 11 МИР Ловеч, сочат последните данни на РИК Ловеч при 100 процента обработени протоколи.

Втора е БСП с 19,18% . На трето място е ДПС с 14,13 %.Трите партии вземат със сигурност четири от петте мандата по схемата 2 – 1 – 1.

Петият мандат все още не е ясен.

Други резултати – ББЦ с 5,91 %, „Атака“ – 5,46 % и АБВ – 4,25%.  Над 1,20 % в са партията на Татяна Дончева и Република БГ. Най-слабо представяне от всички участници е на КП ДЕСНИТЕ с  0.123%. Малко по-достойно са се представили ПП НОВОТО ВРЕМЕ с резултат 0.127%, БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ – НД с 0.148%, СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ с 0.162% и ОБЩЕСТВО ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ с 0.194%.

Не само в Ловеч червените са в спад – БСП няма преобладаваща подкрепа в нито един избирателен район в цялата страна, показват данните от изборите. ДПС печели мнозинство от гласовете в 5 района – Кърджали, Шумен, Търговище, Разград и Силистра. В останалите избирателни райони ГЕРБ е първа политическа сила.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.