Сравнително слаба изборна активност към 13 часа

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Сравнително слаба е активността в Ловешко в изборния ден. Очакванията са да се засили след 17 часа. Избирателната активност към 10 часа бе 10,18 процента, съобщи РИК Ловеч. В обедните часове пред секциите се появиха опашки от чакащи. Така към 13 часа е активността стигна 27,25 процента,  тоест от 129 799 избиратели  бяха гласували 35 463.

Най-висока бе активността в община Угърчин – 33,41 на сто, и в община Априлци – 31,87 процента. Най-малко хора бяха отишли до урните в общините Тетевен и Луковит – съответно 25,56 процента и 25,89 на сто. В община Ловеч своя глас бяха упражнили 26,68 процента от имащите право на това. В Летница – 26,82 на сто, в Троян 27,96  на сто и в Ябланица – 30,31 на сто.

Като цяло изборите в областта преминават нормално.

Двама застъпници  бяха заличени от списъците,  съобщи Районната избирателна комисия в Ловеч. Причината е, че регистрираните лица като застъпници са едновременно и кандидати за народни представители. Общо в областта застъпниците бяха 1696 от девет партии и коалиции.

РИК освободи и трима членове на секционни избирателни комисии /СИК/. Двама от тях са били заместник-председатели на СИК. Едно лице бе назначено в СИК, а двама членове бяха преназначени в заместник-председатели. Причината за рокадите бе неявяване в изборния ден.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.