Прогноза за времето за изборите октомври 2014

81560149

Променлива облачност и температури между 17 и 4 градуса ще има в изборния ден неделя, 5 октомври, в Ловеч, сочат прогнозите. Октомври започва с 22 градуса – топъл и слънчев. Обещава да е такъв поне до средата на месеца.

Най-високите температури през октомври ще бъдат между 21 и 26 градуса, а най-ниските – между минус 3 и 2 градуса.Средната месечна сума на валежите в по-голямата част от страната ще е между 40 и 60 литра на квадратен метър, в югоизточните райони – между 60 и 90 литра на квадратен метър, а в планините – от 80 до 100 литра на квадратен метър. Очаква се месечната сума на валежите през октомври да бъде около нормата.

В началото на първите десет дни на октомври температурите ще се понижат, по-чувствително дневните. Ще бъде ветровито, но малко валежи. Към средата на десетдневието времето ще се изясни, ще се понижат и минималните температури, и тогава се очакват и първите по-масови есенни слани. През втората половина от десетдневието времето ще бъде променливо, без съществени валежи, ще има и слънчеви часове.

През второто десетдневие ще се редуват спокойни и сравнително топли дни и дни, в които ще преминават атмосферни смущения, при които ще има условия за валежи. Най-голяма е вероятността за това около 11, 14 и 18 октомври. Валежите ще са последвани от краткотрайно застудяване, при което на места ще има слани.

Като цяло за периода средните температурите ще останат близки и малко по-високи от обичайните. През третото десетдневие се очакват повече топли и слънчеви дни от нормалното, но с условия за характерните мъгли и с ниска слоеста облачност в сутрешните часове. Тенденция към по-променливо време ще има през втората част на периода, прогнозира метеорологът.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.