Хеликоптер монтира металната конструкция в Ловешката крепост

_TSV1358

Хеликоптер пренесе  тежка  металната конструкция над безлюдните части на Ловеч и я спусна в крепостта. Операцията беше вчера и продължи час и половина. В резултат 4-тонната метална конструкция „кацна“ върху базиликата на средновековната крепост.

Журналисти не бяха допуснати до обекта, информацията и снимките са на общината.

Монтажът е извършен от изпълнителя на строителните работи по проекта за подкрепа на туристически атракции. Хеликоптерът е  на фирмата за специализирани авиационни услуги „Хели Ер” – София.

Идеята за конструкцията е породена от силния интерес на младоженци от цялата страна да се бракосъчетаят точно тук. Така в очертанията на базиликата ще се провеждат сватбени ритуали. Това е единственото технологично решение, коментира по-рано кметът Минчо Казанджиев._TSV0445

Проектът е съгласуван с Националния институт за недвижимо културно наследство. Ловешката средновековна крепост е паметник на културата от национално значение. При монтажа на т.нар.“ Мечокръст“ (синтез на кръст и меч)   през 1987 г. също бе използван хеликоптер над крепостта.

Същевременно стана ясно, че в Пловдив миниатюрен хеликоптер заснема сватбите. Новата традиция не е лошо да се внедри и в Ловеч.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.