Местят централните офиси на „Петрол“ от столицата в Ловеч

grisha_ganchev_1

Местят централните офиси на „Петрол“ от столицата  в Ловеч на адрес  ул. „Търговска“ №12, където е хотел „Ловеч“. Причината – ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев е придобил фирмата на Цветан Василев, който в момента е в Сърбия с подписка за неотклонение. Това съобщи  сайтът  offnews.bg.

 

Промените са станали на извънредно общо събрание на 17 септември. Сменен е съставът на Надзорния съвет, като от него са отстранени хората и фирмите, свързани с мажоритарния собственик на затворената от БНБ на 20 юни Корпоративна търговска банка. От Надзора излизат Траян Кършутски, „Корект Фарм“ и „Алфа Кепитъл“.

Новите членове са „Петрол Корект“, представлявана от Николай Бориславов Гергов, създаденото през август 2014 г. дружество „Петрол Асет Мениджмънт“ с представител 29-годишния Тодор Иванов Иванов, и Иван Алипиев Войновски.

Рокадата се прави малко сред като собственикът на „Литекс“ Гриша Ганчев влезе официално в управата на „Петрол“. 36-годишният Николай Георгиев е свързан официално с Гриша Ганчев чрез Българската федерация по борба, в чиято управа са и двамата.

Иван Войновски управлява едно от дъщерните дружества на „Петрол“ – БПИ. Той управлява още „Ойл Енерджи Трейдинг“ ЕООД и „СНОН“ ООД. На общото събрание са били представени 73.5% от акциите. На него акционерите са решили още да сменят седалището и адреса на управление на „Петрол“ – от столичния булевард „Черни връх“ централата се мести в града на Гриша Ганчев.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.