Ловеч: Тръгна нова подписката срещу продаването на бивша стоматология

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНова подписката срещу продаването на бивша Стоматологична поликлиника в Ловеч тръгна в петък, научи НГ. Както писахме, предишната не беше одобрена от общинска администрация. Тогава работещи и жители на града събраха над 1500  подписа. Те обаче не бяха признати, тъй като подписката не била съобразена със закона.

Чрез новата подписка е спазен напълно закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Зъболекарите и зъботехниците се надяват този път да постигнат успех и да спрат готвената приватизация. Те призовават гражданите да дойдат до първия етаж на сградата и да ги подкрепят със своя подпис.

Същевременно на сградата се появи голям надпис, призоваващ да се спре намерението за продажба.

Гражданското недоволство избухна през юни, след като стана ясно, че общината ще продава сградата. Около 30 – 35 % от кабинетите в стоматологията в момента не са заети, твърди кметът Минчо Казанджиев. Това не е истина, опровергават работещите там стоматолози и зъботехници в отворено писмо до медиите. На първия етаж няма нито един празен кабинет, а на третия етаж общината настани общински служители, твърдят работещите.

Има три пътя пред този казус, като всичките минават през внасяне на проекто- решение в ОбС. има старо решение на ОбС, че сградата е с важна социална роля и не се продава. Вторият път е да се продаде на обособени части (етажи). Третият е да се продаде цялата, каквото е сегашното намерение на кмета.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.