In memoriam Последно сбогом на адвоката Иван Печев

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 29 август почина известният ловешки адвокат Иван Печев Атанасов (85 г.). Неговата дъщеря Нина Печева, музикант, живееща от години в Италия, и Ивона, споделя своята болка и разказва за трудния път на своя баща:

 

 

Колко е трудно да разкажеш за собствения си баща в първите дни на неговата загуба! Затова искаме да отправим това послание към него.

Татко, ти се роди в трудни времена: преживя Втората световна война, трудовашките неволи в ранния социализъм, ентусиазма на бригадирското движение и бурния прелом към демокрацията. Ти се роди в здравомислещо и трудолюбиво селско семейство, но усетил, че са ти тесни рамките на селския живот, си решил да учиш право (въпреки политическите затруднения, на които си подложен). Още в личността на бъдещия адвокат се очертават качествата на интелект, себеотдаденост, самокритичност и перфекционизъм, които ти носеше в себе си до край.

За професионализма съдехме от думите на околните. Твоята удивителна работоспособност учудваше мнозина. Ти се труди 61 години. Кой не се е допитвал до теб? – от обущаря до лекаря, от учителя до архитекта, от строителя до професора, ти, татко, намираше отзивчивост, разбиране и откровеност. За теб хуманността беше определящо качество.

Живеещ в къщата на вековен ловешки род, ти бе станал водеща част от ловешката общественост и целия ти живот – личен и професионален, бе насочен към едно – да даваш от себе си максималното.

Въпреки всичко ти присъстваше непрестанно в нашия живот и в живота на нашите деца! Твоите мисли и съвети прелитаха постоянно между България и Италия, давайки тласък и надежда на всяко наше начинание и те завинаги ще ни съпътстват! Обичаме те, татко!Мир на праха ти!(Pace all anima tua)

Ивона и Нина Печеви

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.