Тетевен остана и без детски градини

милен ганев

От понеделник в Тетевен 1000 деца от 14 детски градини не ходят в заведенията, на 8 септември ще има ново договаряне с желаещи фирми при облекчени условия. Най-рано на 15 септември ще отворят детските градини. До тогава родителите ще търсят алтернативни пътища за гледане на децата. Причината – действия на Милен Милев – отстраненият по-рано  кмет (на снимката).

Всяка сутрин пред общината се събират недоволни родители.

Причината е, че ДАНС е иззела офертите на петте фирми кандидати за доставчик на храна през новата учебна година. Междувременно досегашният снабдител отказва да продължи договора, който е изтекъл в края на август.

Проблемът с доставчика, изхранващ общинските заведения, стига до родителите и учителите в петък вечерта.

„Ситуацията е много взривоопасна бих казала, защото цялата община остава без храна”, заяви учителката Росица Димитрова. Още по-притеснени са родителите, които няма на кого да поверят децата си, докато са на работа.

„Искаме ДАНС да дойдат да ни кажат коя фирма е легална. Да дойдат и да кажат „ето, с нея ще работите”, казва майката Цветелина Борисова.

От общината увериха, че са поискали отговор от прокуратурата кога ще бъдат върнати иззетите оферти, ден след акцията по изземването им. Отговорът обаче дошъл в края на август, ден след изтичането на договора с досегашния доставчик.

Досегашната фирма доставчик отказва да поднови договора. Резултатът е, че без храна остават всички детски и социални заведения на територията на община Тетевен, в това число и домът, в който са настанени децата от Могилино и други като тях. Единственият изход е да се намерят фирми, които да доставят храните за неопределено време, тъй като досъдебното производство е с неясен край. Желаещи обаче няма.

Конфликтът бе доведен от неправомерните действия на отстранения кмет Милен Милев Ганев, който бе арестуван с обвинения за облагодетелстване от завишени цени на храната за детските градини. Сега той е на свобода, а зам.-кметът управлява.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.