Драстично намаляват първокласниците в Ловеч

 deca

Драстично намаляват първокласниците в Ловеч според официалната информация от общината. В общинските училища към 30 юли тази година са записани 336 ученици в първи клас за сформиране на 16,5 паралелки, като през миналата година са били 398, съобщи кметът Минчо Казанджиев. Петокласниците за тази учебна година са 327.

 

Процесът се обяснява с продължаващото обезлюдяване на града край Осъм. Хората си търсят препитание в други градове и  в чужбина, с тях тръгват и децата, считат наблюдатели.

В целодневните детски градини и обединените детски заведения приемът на децата в първа възрастова група е извършен съгласно нормативните изисквания, а новозаписаните деца към края на юли са 234. Има свободни места в ЦДГ „Снежанка“ и ЦДГ „Мария Сиркова“ в града и в групите в селата.

Всички общински детски градини, училища и обслужващи звена имат готовност за откриване на новата учебна година. За текущи ремонтни дейности в общинските училища и ученическото общежитие са вложени общо 88 хиляди лева.Извършен е ремонт и изграждане на вътрешни тоалетни, частична подмяна на дограма, боядисване и освежаване на различни помещения.

За текущи ремонтни дейности в общинските детски градини са вложени общо 61 хиляди лева – за ремонт на санитарни възли, кухненски помещения, частична подмяна на дограма, подмяна на подови настилки и т. н.

По информация на директорите ремонтите вече са приключили, а в ОДЗ „Кокиче“ ремонтът ще приключи преди началото на учебната година – към 12 септември.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.