ГЕРБ дари средства на храмовия празник на Черни Вит, Тетевенско

gerb 1

Дарение от партийната субсидия за довършителни работи дари ГЕРБ на храмовия празник на църквата „Успение Богородично” в тетевенското село Черни Вит. То бе връчено лично от областния ръководител Николай Нанков, който присъства на събитието, организирано от църковното настоятелство. Сред гостите бе и председателят на общинския съвет в Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, която е и общински ръководител на ГЕРБ.


Средствата ще бъдат използвани за довършителни дейности вътре в храма, както и за облагородяване на дворното пространство на светата обител, обясни Илияна Блъскова – член на общинското ръководство и двигател на инициативата.
„Бъдете здрави и благословени. С молитва и благодарност да се обръщаме към Божията Майка да пази и закриля това приказно място и неговите жители! Честит празник на всички”, поздрави миряните, събрали се на приготвения курбан, Николай Нанков.
Църквата „Успение Богородично” в Черни Вит е изградена изцяло с дарения. Средствата са събирани от местните жители почти 10 години, а сред най-големите дарители и циментовият завод в Златна Панега. Първата копка е направена през 1995 г. при тогавашния кмет на Черни Вит – известния народен певец – Марин Иванов. След 9 години усилена работа и много дарителски кампании, през 2004 г. храмът „Успение Богородично” в Черни Вит е осветен от Ловчански митрополит Гавриил и отворен за посетители. По това време свещеник е бил вече покойният отец Тодор Крачунов.
От тогава до днес – вече 10 години, на 15 август се прави курбан за здраве на Църквата и селото.
Сега храмът се обслужва от свещеник от град Тетевен – отец Борис Петров.
Църквата е сравнително нова и се нуждае от изографисване и довършителни дейности.
Членовете на църковното настоятелство Мария Иванова, Мария Недялкова, Николай Николов и кметицата на селото Цветослава Христова правят всичко необходимо това свято място да събира и обединява жителите на Черни Вит.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.