Дългът на дружеството„Ловеч спорт 96“ към „Литекс Комерс“ АД вече е 5,8 млн. лв.

Администрацията на общината да изготви до 31 декември т. г. анализ и предложение за решаване на проблемите в „Ловеч спорт 96“ АД. Това реши на последното си заседанието общинският съвет по време на обсъждане на информацията за икономическите резултати и финансовото състояние за 2013 г. на търговските дружества, в които общината притежава миноритарен дял от капитала.

Решението дойде след предложение на общинския съветник д-р Георги Митев. Той посочи, че „Ловеч спорт 96“ е на загуба, която нараства с всяка изминала година. Дългът на дружеството към „Литекс Комерс“ АД вече е 5,8 млн. лв. Община Ловеч в съответствие с дела си в дружеството след време ще бъде длъжник на „Литекс Комерс“ АД, каза д-р Митев и предложи да бъде изготвено и внесено в общинския съвет становище доколко е удачно продължаване на участието на общината в „Ловеч спорт 96“. Кметът Минчо Казанджиев заяви, че по-добрият вариант е да се направи анализ на дейността на дружеството и да се проведе разговор с останалите двама собственици. Администрацията може да подготви различни варианти, каза кметът, и да предложи на акционерите да се търси решение.

Съдружници в „Ловеч спорт 96“ АД са община Ловеч със 131 957 бр. акции (49 %), „Литекс Комерс“ ООД със 107 720 бр. акции и ФК „Литекс“ с 29 623 бр. акции.

Останалите търговски дружества, в които общината има миноритарно участие, са „ВиК“ АД – Ловеч (28 %), МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ (12.95 %) и „Ноя“ АД (28.43 %).

Общинският съвет прие за сведение информацията за икономическите резултати и финансовото им състояние за миналата година.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.