Художникът Красимир Ангелов – Макраса отбеляза 50-годишен юбилей в родното Врабево

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В събота срещу неделя известният художник Красимир Ангелов – Макраса отбеляза своя 50 –годишен юбилей в родното си село Врабево, Троянско. Скромен и трудолюбив по природа , Макраса е  твърде щедър и разточителен откъм приятелства – за три дни посрещна близо стотина свои гости от цялата страна. Имаше хора от Родопите, от Пловдив и столицата, от Ловеч и родното село. Семейства бяха дошли с децата си, дядовци с внуците си.

Красимир Ангелов -Макраса, освен със своите човешки качества,  е известен и като автор на статуетки като „Ловешки меч“ и други общински награди. Има поредица свои изложби, главно от метални фигури. Колегите от ловчанското читалище, където Макраса работи от години, му спретнаха изненада с конфети. Художникът Иван Янев пък му подари изящен портрет, на който е изобразен виновникът за тържеството.

Гостите по традиция  идват във Врабево с палатки и спални чували, моторизирани и екипирани за близо 24-часов купон с музика и бира, придружен от местни деликатеси. Тази година ще се запомни и с множеството удобства и изненади, които предложи иновираната стара къща на художника.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s