Отменено е бедственото положение в Ловеч

OLYMPUS DIGITAL CAMERAОтменено е бедственото положение в Ловеч тази сутрин, съобщи общината. Решението е взето на заседание на Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия.

Представители на институциите и експлоатационните дружества докладваха за състоянието в общината след пороя снощи и за предприетите от тях действия.

56 са произшествията от снощи до тази сутрин, отстранени от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ са 17 паднали върху къщи и пътното платно дървета, изтеглени са три автомобила, работено е по един пожар без загуби. До 23 ч. снощи са възстановени от ЧЕЗ седем електропровода, 120 са били сигналите за проблеми по мрежата, ниско напрежение, навсякъде електрозахранването е възстановено. Няма селища без ток, екипите реагират своевременно на единични сигнали.

Предстои оглед на щетите в града, нарочна комисия ще обобщи констатациите и ще изготви мотивиран доклад чрез областния управител до Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет, откъдето ще бъдат поискани средства. Кризисният щаб към кмета на общината остават в готовност.

10545112_679026425486511_1690646818_n

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.