Събраните дарения от ГЕРБ в областта Ловеч отпътуваха за Варна и Добрич

gerb 1

Събраните в офисите на общинските структури на ГЕРБ в Ловеч, Троян, Тетевен и Луковит дарения за пострадалите от наводненията във Варна и Добрич отпътуваха в петък, 27 юни, по предназначение.

Членове и симпатизанти на партията в Ловеч събраха одеяла, чаршафи, миещи препарати, дезинфектанти, гумени ботуши и много хранителни продукти. Имаше дори една детска количка, която също отпътува към останалите без дом в кв. „Аспарухово” в морската столица.

Всичко бе грижливо опаковано и транспортирано до офисите на куриерска фирма „Еконт”, която безплатно ги достави до кризисния център във Варна. Според фирмата това са първите и единствени към момента пратки от Ловеч с помощи за бедстващите.

Тетевенци също се включиха в кампанията като с одеяла, китеници, боб, леща, захар и други храни. Много от тях нямаха възможност лично да доставят тежките пакети в офиса, затова от партията помогнали за транспортирането, поясниха от ГЕРБ в Тетевен. Събраните помощи заминаха в посока Добрич.

За Добрич отпътуваха и възглавници и олекотени завивки, произведени за износ. Дари ги общинският съветник в Троян Марин Радевски, собственик на фирма „Калинел”, която ги произвежда. Два микробуса бяха натоварени от младежите на ГЕРБ и транспортирани до местния куриерски офис, заедно с храни, вода и перилни препарати.

Дезинфектанти, чаршафи и одеяла бяха събрани и в местния клуб в Луковит. Пратката отпътува за Варна.

Кампанията по събиране на помощ за пострадалите от наводненията продължи три дни. Тя започна миналия понеделник, когато областният координатор Николай Нанков призова всеки, които има възможност и желание да се включи с парични дарения да използва обявените в сайта на БЧК сметки за целта, както и да изпраща SMS-и на кратките номера 17 777 DMS VARNA и на номер1466 за всички мобилни оператори.

До 4 юли в община Априлци по инициатива на ГЕРБ върви кампания за подпомагане на бедстващи в град Килифарево. Помощи се събират в местното читалище в кв. Ново село, които след тази дата ще бъдат транспортирани до нуждаещите се.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.