Произведените край Ловеч коли тръгват за Сърбия

D:DCIM100DICAMDSCI0297.JPG

Българският автомобилен производител „Литекс Моторс“ подписа договор за дистрибуция на сръбския пазар, съобщиха от компанията.

Документът бе подписан в петък в столицата между ловешкото ръководство и сръбската компания GWS Auto Group. До момента в завода в Баховица край  Ловеч са произведени приблизително 3000 автомобила, при максимален капацитет на производството от 50 000 автомобила годишно.

Сръбската компания получава правата за дистрибуция и продажба на произведените в България  автомобили –  Great Wall.  Компанията е с дългогодишен опит в областта на продажбата и дистрибуцията на нови и употребявани автомобили. През годините GWS Auto Group са били официален вносител на Toyota за Сърбия и Черна Гора, както и на Honda за Сърбия. Първият офис на марката Great Wall на сръбския пазар ще отвори врати през август в Белград.

Произведените в Ловеч автомобили  се предлагат още на пазарите в Македония и Италия. До края на годината от фирмата- производител планират да навлязат и на пазарите в Румъния, Чехия, Словакия и Унгария.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.